Friday, July 11, 2014

Segak Bergaya Ala Aaron Aziz...

Dam dim dum bunyi mercun!!!..

Intro orang yang semangat nak raya...hihihi...

Baru-baru ni kami berhajat nak ke PKNS Shah Alam...menjengok2 baju raya untuk titipan ayahanda kat kampung. Al Maklumla...untuk bonda kesayangan dah beli...sebelum puasa lagi.

Tapi....bila sampai je susur ke SACC....mak ai...penuhnya kereta..sampai tak ada ruang nak menyelit. Drifter kebal camne pun kena follow jela line up....

So....plan di ubah ke Alam Sentral....tapi, nampaknye sama juga halanya....kereta bersusun untuk masuk ke parking lot....

Camne ni syg?????.....selepas ber musyawarah 3jam...(hihi)

Kami decide untuk ke JAKEL Shah Alam...walaupun ramai...semangat berkobar2 nak meredah lautan orang....Alhamdulillah, parking ada.....dan warna baju yang plan pun ada...

Yang kelakarnya....nak beli baju orang lain..baju orang lain plak dibeli.....

Baju anak beranak camni ye..tapi ni copy paste dari web je..kebetulan ada...songlap la....hihi
Dengan Tema Biru...kami decide ambil warna biru terang.....selepas en.husband memilih....time sikecil pulak mencuba...adoiii....ramainye orang beratur nak pilih baju....tapi tula....kalau dah rezeki tu tak kemana....papa dan si manja akan beraya bergaya ala Aaron Aziz gitu....umpama isi & kuku, kaki & tangan, ketupat & rendang, nasi impit & kuah kacang dan.......(boleh senaraikan sendiri ok)


Wa...ensom nye abg Aaron aziz....belum en.naza lagi pakai tu....hihihi

Nota: Papa dan Naufal dah ada.....mama camne ye??????........

Wednesday, June 18, 2014

Si kecilku yang kian MEMBESAR!

Assalamualaikum....

Sekejap je masa berlalu...pejam celi pejam celik....dah nak dekat 2 tahun kelahiran si bujangku ini...

Segak dah haih...macam papa dia...:-)


Tapi air liur meleleh tetap ada....adoii....xdapat makan apa lagi la ye mama naufal ni.............(mama naufal ngidam nak adik lagi kot) kuhikkuhik....




Alhamdulillah.....kehadiran mu banyak menceriakan hari-hari kami.....ya Allah...lindungi dia..permata hati ini.....limpahkan rezeki dan kasih sayangmu sepanjang hari...semoga hari-hari yang dilalui diberkati.....kaula h penyejuk mata dan hati kami....aminnn...










we love you MUHAMMAD NAUFAL AMSYAR BIN MOHD NAZARUDDIN

Monday, June 16, 2014

Testing2....1 2 3....Assalamualaikum....

Tok2...ada orang tak????....dah lama benor rasenya xmenjenguk..........fuuuuuuuuuuhhh dah bersawang sakan dah rupenye blog Ms Ceritera Cinta ni...




kesian...................
hahaha....banyak betul rasenye tragedi sepanjang 1 tahun peninggalan ku....baik buruk, onak duri....dan paling bermakna.......melayari hari-hari bersama insan-insan tersayang disekeliling saya.....

so jomm kita recover mood ber'blog' balik....agak2 ada sape2 yang sudi baca lagi tak....


sape sudi...tolong jangan angkat tangan hihihihi.......sebab malas nak kira (budget bagus!!!) hehe..





Thursday, March 21, 2013

Kelahiran yang dinanti...

Assalamualaikum...

Alhamdulillah..kerana saya masih bernafas...selepas melalui detik2 yang penuh mendebarkan sepanjang hidup untuk bergelar ibu...

Sudah ber bulan2 bil blog ni tertunggak....xberkesempatan untuk mencoret dan berceloteh..masa banyak dihabiskan untuk orang baru yang saya dan hubby nantikan selama 9 bulan...huhu... so today..our love menjengah ke usia 7 bulan. Alhamdulillah...

Mengimbau detik cemas ketika hari itu;

Hari raya puasa saya beraya dikampung sebelah suami. Memang terdetik juga didalam hati "agaknya tak sempat kot nak masuk kerja semula..so pack barang-barang siap la untuk tinggalkan ofis.."...huhu...hari raya pertama memang saya aktif kehulu kehilir. Mamandangkan ramai saudara sebelah suami yang datang menziarah..ada yang bertnya bila due?...."sambil tersenyum...."tunggu hari"...

Dan ada yang mengatakan perut saya dah jatuh....orang tua kata tak lama dah tu...huhu...alamak..takut...Nak dijadikan cerita, pada syawal ke-2, saya dah menunjukkan tanda-tanda nak bersalin...bila air ketuban turun membasahi 2 kain batik yang saya pakai..sampai di Hospital Jerantut, Misi meng 'check' jalan..katanya baru 3cm...so mungkin lambat lagi nak bersalin....masa tu baru pukul 7.11 pagi...hehehe...

Sampai pukul 3 petang Dr Cina datang untuk memeriksa saya..katanya bukaan masih sama....dan ada tanda baby sudah poo poo dalam perut.....huhuhu..so dengan segeranya, saya dibawa manaiki ambulans ke HOSHAS, Temerloh...rupanya petang tu ramai jugak yang senasib dengan saya yang menanti waktu untuk bersalin..huhu...

Jam sudah memasuki pukul 6 petang, barulah tanda-tanda sakit itu ada....jenuh menunggu..dan ramai juga Dr yang datang menelek bukaan...hisshhhh..malunya.....saya dimasukkan ke wad menunggu 'turn'. Mesin untuk mengetahui gerakkan jantung baby diletakkan ke atas perut saya. Ya Allah..sakit belakang semakin menjadi2....Dr memasukkan 'air ubat' ketangan.....katanya untuk cepatkan bukaan....tapi...kesakitan makin kerap....rasanya selang 5 minit.....

Jam dinding baru pukul 8...Dr yang memeriksa memeriksa memberitahu, bukaan baru 4 cm....Ya Allah...lamanya.....mampukah saya menahan lagi kesakitan ini....dalam fikiran hanya teringat suami & mak abah....sesungguhnya kesakitan itu hanya Allah sahaja yang tahu.....apabila bukaan memasuki 6cm...saya ditolak masuk ke labour room....

Berkali-kali saya merayu misi untuk memanggil suami, kali 3 barulah suami datang meneman....katanya, staf tak ramai, jadinya tak sempat untuk panggil...memandangkan ramai yang nak bersalin musim raya ni....
Jam menghampiri pukul 12 malam....kesakitan sudah tak tertanggung...melihat tapak tangan sudah biru, saya sudah tidak bermaya...apa yang mampu, rasa untuk meneran....walaupun dilarang sama sekali oleh staf hospital ketika itu.....rupa2nya...jalan sudah terbuka sepenuhnya...kesakitan semakin menjadi selang 2 min....

Finally...syukur...tepat jam 1.07 pagi..lahirlah putera tercinta kami.....memandang suci wajah kecil mu...hilang rasa kesakitan mama untuk melahirkan mu sayang....Muhammad Naufal Amsyar nama diberi...semoga hadir mu..membawa kebahagian & menjadi pengikat kasih sayang mama papa... semoga sifatmu menjadi "yang terpuji, dermawan & yang cergas" seindah namamu....


We Love You

Sunday, July 22, 2012

Salam Awal Ramadhan...

Assalamulaikum teman-teman blogger..


Lama sungguh rasanya tak meng 'hupdate' blog ni....hampir 3 bulan tu....huhuhu


Di kesempatan ini, saya nak ucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa & Melakukan Amalan Baik di Bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini...Diharapkan amalan yang dilakukan diterima dan diberkati oleh-Nya...


Hari ini hari ke-2 berpuasa bersama dengan insan-insan tersayang disekeliling saya..terutama encik hubby, mak & abah dan si kecik didalam perut....alhamdulillah 1 Ramadhan dapat disempurnakan dengan jayanya....(nasibla yang didalam ni tak meragam huhuhu)...


Now, dah memasuki minggu ke 35...gelaran ibu bakal dipukul tak lama je lagi...dalam rasa keseronokkan & keterujaan menanti kehadiran orang baru....dalam hati penuh kerisauan dan debaran. 
Ya Allah...mampukah saya melalui 'detik itu???'.....


Ya Allah....
Hanya kepada-Mu aku memohon perlindungan dan pertolongan..
Dengan kekuasaan Mu... permudahkanlah urusan persalinan ini nanti....selamatkan kami...sesungguhnya hanya kepada Mu kami berserah...dan memohon pertolongan..

**Nota Buku Lali: Tolong doakan saya ye kawan2....:-)